|
کد مطلب: 75142
با مال حرام نميشود منتظر امام زمان بود/ بايد ياد بگيريم که در دعاها از نياز به ناز برسيم
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 713
به گزارش سلام لردگان : حضرت آيتالله عبدالله جوادي در ديدار حجتالاسلام مسعود پورسيد آقايي رييس مؤسسه آينده روشن و هيأت همراه گفت: بهترين راه براي ارزيابي انتظار زمينهسازي تبليغ و نشر معارف اسلامي است.
وي با اشاره به اينکه در عصر بيشتر ائمه(ع) خفقان حاکم بود، افزود: در ميان ائمه(ع) عصر امام باقر(ع) و امام صادق(ع) دوران زريني براي نشر معارف الهي و اسلامي بود و اين بزرگواران مسائل و مشکلات مختلفي را برطرف کردند و به نوعي بهترين زمان براي پرورش و استيلاي تشيع بود. وي در ادامه اظهار داشت: نشر تفسير و احاديث مختص حوزههاي علميه بود و در آن زمان زعيم حوزههاي علميه مکه، مدينه و عراق افرادي بودند که در نقطه مقابل اهلبيت(ع) قرار داشتند و اجازه رواج تفسير و حديث را نميدادند.
ضرورت بررسي و مسند کردن احاديث و دعاهاي امام زمان(عج)
حضرت آيتالله جوادي آملي با بيان اينکه برخي بزرگواران تلاش کردند و نهجالبلاغه را به صورت خطابه و حديث مسند درآورده و از مرسله بودن خارج کردند، خاطرنشان کرد: همانگونه، بايد احاديث، زيارات و دعاهاي وارده از امام زمان(عج) بررسي و به صورت مسند درآيد و به صورت احاديثي محکم در اختيار جامعه قرار گيرد.
وي با تأکيد بر اينکه براي رسيدن به انتظار زمينهساز ظهور بايد از دنيا فاصله بگيريم و زهد از دنيا داشته باشيم، افزود: اصل فاصله گرفتن از دنيا شرط است نه فاصلهگرفتن از مردم و جامعه چون کسي که از جامعه و مردم فاصله ميگيرد طعمه شيطنت ميشود، اصل اين است که فاصله خود را با دنيا زياد کنيم تا بتوانيم به خدا نزديک شويم.
امور دنيوي بسياري از مشکلات زندگي را رقم ميزند
استاد عالي حوزه علميه قم با اشاره به اينکه تمام اختلافات دنيوي به دليل دنياگرايي افراد است، ابراز داشت: امور دنيوي بسياري از مشکلات زندگي را رقم ميزند و اگر از دنياگرايي دوري کنيم نه تنها مشکلات گريبانگير ما نميشوند بلکه زندگي بهتر داشته و بهتر مي توانيم رضايت خداوند را جلب کنيم.
وي گفت: بايد دعاها و زياراتي که از امام زمان(عج) نقل شده و دعاها و زياراتي که درباره امام نقل شده و هينطور دعاها و زياراتي که از نايبان و درباره نايبان حضرت نقل شده جمعآوري و از حالت مرسله خارج و به صورت مسند در بيايد و به صورت حديث و روايت مسندالسند ارائه شود که اين امر تأثير بسياري در انتظار صحيح و ظهور دارد.
با مال حرام نميشود منتظر ظهور امام زمان(عج) بود
حضرت آيتالله جوادي آملي با بيان اين که با مال حرام نميشود منتظر ظهور امام زمان(عج) بود، ابراز داشت: بايد ياد بگيريم که در دعاها از نياز به ناز برسيم يعني دعاي ما به اين صورت باشد که با خدا ناز کنيم که دعاي افتتاح دلالت بر ناز با خداوند دارد و چگونگي ناز و درد دل با خداوند هم در مناجات شعبانيه آمده است.
وي ادامه داددرد دل عاشقانه با خداوند يکي از بهترين عبادات است و لذت عبادت را به انسان ميچشاند.
مفسر برجسته قرآن کريم با اشاره به اين که اگر انسان بداند که خداوند اهل نازکردن است وقتي سر به سجده ميگذارد ديگر سر از سجده بر نخواهد داشت، افزود: ناز کردن و درد دل عاشقانه با خداوند يکي از بهترين عبادات است و لذت عبادت را به انسان ميچشاند.
عدم مسند بودن روايات، دعاها و احاديث اهلبيت(ع) دليل ظهور عرفانهاي کاذب
وي خاطرنشان کرد: ظهور عرفانهاي کاذب به اين دليل است که روايات، دعاها، احاديث و زيارات اهلبيت(ع) به ويژه امام زمان(عج) به صورت مسند جمع آوري نشده است که اگر اين امر محقق شود و اين ادعيه، زيارات و احاديث جمعآوري و از مرسله به مسند تبديل شوند جايي براي ظهور عرفانهاي کاذب نخواهد بود.
حضرت آيتالله جوادي آملي با بيان اين که داشتن منتظران زمينهساز در جامعه در گرو طرح صحيح احاديث و روايات است، تصريح کرد: بايد براي انتظار زمينهساز برنامه ريزي کنيم، که جمعآوري احاديث، روايات، دعاها و زيارات امام زمان(عج)، درباره امام(عج) و درباره نايبان امام زمان(عج) و تبديل آنها به مسند يکي از اين کارها است.
وي معرفي مضامين دعاها به صورت دلالي براي مردم را هم از ديگر کارهاي تأثيرگذار در انتظار زمينهساز عنوان کرد و افزود: بايد دعاها و زيارات را به گونهاي براي مردم معرفي کنيم که مدلا عليک باشد يعني مردم به صورتي دعا و زيارت بخوانند که با خداوند ناز کند و با ناز درد دل خود را با خداوند داشته باشند.
حضرت آيت الله جوادي آملي با اشاره به اين که همه چيز مختص خداوند است، ابراز داشت: نيازمندي نسبت به ديگران کار باطل و اشتباهي است و بايد انسان هر چيزي را از خداوند بخواهد و کارهاي خود را با توکل به خداوند انجام دهد و يقين به اين داشته باشند که خداوند او را کمک خواهد کرد.
نبود بودجه فرهنگي بهانهاي بيش نيست
وي خاطرنشان کرد: براي انجام کارهاي فرهنگي بايد تلاش کرد و اين که بودجه فرهنگي هست يا نه بهانهاي بيش نيست، بايد از خط بودجه و اين قبيل امور بيرون بياييم و توکل و اميد به خدا داشته باشيم و چشمانتظار کمکهاي فرهنگي نباشيم، اگر براي خدا و اهلبيت(ع) حرکت کنيم خودشان کمک و ياري مي کنند.
حضرت آيتالله جوادي آملي در پايان با بيان اين که حوزههاي علميه بايد بيشتر براي نشر معارف الهي و زمينه سازي ظهور تلاش کنند، گفت: هيچ گوشهاي در جهان از تشيع نيست مگر اين که وامدار حوزه نجف هستند و حوزه قم هم بايد در دوران کنوني به همينگونه باشد.
|
|
|
|